Medenjak ‘z Opatije

Medenjak ‘z Opatije

logomedenjak

Udruženje pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije je organizator 4. Smotre pčelarstva Primorsko-goranske županije s međunarodnim sudjelovanjem „Medenjak 'z Opatije 2017“, koja će se održati Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji 20. i 21. listopada 2017. godine

„Medenjak 'z Opatije“ predstavlja centralno mjesto okupljanja pčelara PGŽ, s ciljem promocije pčelarstva, edukacije pčelara i građanstva, predstavljanja i ocjenjivanja kvalitete medova s područja PGŽ uz mogućnost prodaje i degustacije. Zamišljen je kao manifestacija izložbenog, prodajnog, degustacijskog i edukativnog karaktera. Planirani stručno-edukativni program će se odvijati paralelno s izložbom proizvođača pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme, a ove godine novost u programu će biti Burza pčelarske opreme. U sklopu sajma će se organizirati i Sajam hrvatskih vina i autohtonih delicija Gast Expo 2017.

„Medenjak 'z Opatije“ se održava uz potporu Primorsko-goranske županije, Grada Opatije i Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ.