Opatija, mjesto održavanja “Medenjaka z’Opatije 2018”

26-27. listopad 2018. godine

 

5. smotra pčelarstva Primorsko-goranske županije „Medenjak ‘z’Opatije 2018“ održava se ove godine u terminu 26-27. listopada, u Sportskoj dvorani “Marino Cvetković” u Opatiji. Ova manifestacija predstavlja centralno mjesto okupljanja primorsko-goranskih pčelara s ciljem promocije pčelarstva, edukacije pčelara i građanstva, predstavljanja i ocjenjivanja kvalitete naboljih medova zeleno-plave županije i Hrvatske. Naravno, uz mogućnost njihove prodaje i degustacije. Kao manifestacija ima karakteristike izložbenog, prodajnog, degustacijskog i edukativnog karaktera.

Posebnu organizacijsku cjelinu “Medenjaka z’Opatije 2018” čini 12. Zlatno ulište 2018, natjecanje pčelara Hrvatske i Primorsko-goranske županije u ocjenjivanju kvalitete meda, koje se, obzirom na kriterije i broj sudionika, prometnulo u najkvalitetnije ocjenjivanje kakvoće meda u Republici Hrvatskoj.

 

Kao i prethodnih godina, ovogodišnji stručno-edukativni program “Medenjaka z’Opatije 2018” uključuje izložbu pčelarskih proizvoda i opreme za pčelarstvo, stručna predavanja, povijesni kutak kao i sajam proizvođača ekoloških proizvoda, koji će se odvijati paralelno sa Smotrom.