Koliko je ovogodišnja Smotra pčelarstva Primorsko-goranske županije “Medenjak z’Opatije” 2018 održan u terminu 26-27.11.2018. “pogodila u sridu” najbolje ilustrira pismo učiteljice Tanje Dukić iz riječke osnovne škole “Škurinje”.

 

POHVALA UČITELJICE

Tople riječi profesorice Dukić upućene Predsjednici Organizacijskog odbora “Medenjaka z’Opatije” 2018, gospođi Zdenki Laser, u potpunosti potvrđuje kako je cijeli koncept organizatora Smotre, i kojim se najviše pažnje posvećuje upravo našim najmlađim generacijama, ono što je jedino ispravno.  I ono što jedino  zadovoljava najširi društveni interes.

Od samih početaka organizacije vodi nas svjesnost o tome kako isključivo izložbeno-prodajni karakter ovog centralnog mjesta okupljanja pčelara plavo-zelene županije ne bi nikada mogao polučiti punu razinu zadovoljenja javnog interesa. Na tome tragu ćemo i dalje ostati i raditi.

 

MEDENJAK 2018 U BROJKAMA

Krajnja potvrda navedenog jeste brojka od preko dvije i pol tisuće djece vrtičke i osnovnoškolske dobi,malih zadovoljnih posjetitelja, onih najmlađih kojima je organizacija konceptualno i namijenjena. Oni su nas posjetili u Opatiji, u pratnji svojih “teta” odgajateljica i učiteljica, a mnogi su se kasnije pojavili i sa svojim roditeljima. Ta brojka nas čini ponosnima i nastojat ćemo je povećati u godinama koje dolaze.

Raduje nas i brojka od preko dvije tisuće odraslih posjetitelja izložbe kao i preko 350 slušača na predavanjima koja su bila organizirana u sklopu manifestacije. Moramo konstatirati kako su to prepoznale i upravne strukture na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini pri čemu nije izostala njihova institucionalna potpora. To su sve pokazatelji kako su uloženi trud u osmišljavanje koncepta i sadržaja, kao i napori u provedbi organizacije bili opravdani i kako se samo na taj način može i treba dalje.

Nakon svega navedenog, uz pomoć alkarske terminologije, možemo zaključiti samo jedno – Medenjak 2018 je “pogodio u sridu”!

 
ZAHVALA UPU PGŽ

UPU PGŽ se najtoplije zahvaljuje gospođi Dukić na toplim riječima. Dat ćemo sve od sebe da i u buduće opravdamo Vaša očekivanja i napravimo “Medenjak” još boljim i još zanimljivijim. Posebno za naše najmlađe, kojima ćemo u svakoj prilici posvetiti najviše pažnje!

 

PISMO UČITELJICE

Pismo profesorice Tanje Dukić, prenosimo u cijelosti:

Poštovana gospođo Laser,

 

Žao mi je što Vas nisam osobno upoznala. Vidjela sam Vas i čula pri obraćanju na otvaranju skupa ali sam željela i osobno  zahvaliti Vam na hvale vrijednoj manifestaciji i izuzetnoj organizaciji. 

 

Ne govorim to iz kurtoazije. Ja sam učiteljica sa 37 godina staža u razredu i kroz sve te godine imala sam prilike prisustvovati ovdje i ondje. Vašu manifestaciju ocjenjujem najvišom ocjenom. Bili ste vrlo gostoljubivi domaćini i učenici su uživali u vrsnim medenjacima, neki i po prvi puta, a poseban im je doživljaj bila degustacija meda.

 

Pohvaljujem i predavanje o pčelama koje je bilo sažeto i sadržajno i time prilagođeno uzrastu učenika. Lijepo je bilo i druženje sa vrijednim pčelarima koji su strpljivo odgovarali na kojekakva pitanja.

 

Čestitam i svim Vašim suradnicima što ste nam omogućili nastavni dan kakvog priželjkuje školstvo – da se u ugodnom okruženju uči o životno  važnim stvarima.

 

Svoje ću iskustvo prenijeti i mnogim svojim kolegicama.

 

Srdačan pozdrav,

 

Tanja Dukić

 

A kako je to izgledalo u stvarnosti može se vidjeti na slikama koje objavljujemo u nastavku. Kamera je uspjela samo donekle zabilježiti veliku raznovrsnost koja je krasila ovogodišnji Medenjak 2018 i zadovoljstvo svih koji su nazočili. Koliko im je zaista bilo slatko, procijenite sami – Medno!