Želimir Depoli, pčelar iz Poljana na obroncima Učke, ovogodišnji je ukupni pobjednik 13. Zlatnog ulišta 2019. godine. On je sa svojim medom unikatne kombinacije nektara kestena (Castanea sativa Mill.) i lipe (Tillia sp.) pobijedio u ukupnoj konkurenciji od 61 uzorka meda iz cijele Hrvatske. 

Dodjela nagrada 13. Zlatno ulište 2019

Treba naglasiti kako je pčelarska sezona 2019. ponovno bila karakterizirana izuzetno nepovoljnim uvjetima za glavne nektarne paše u Primorsko-goranskoj županiji, kao i na širem prostoru Republike Hrvatske. Stoga ne treba čuditi ponovna, relativno velika zastupljenost uzoraka meduna i medova multiflornog karaktera na ovogodišnjem natjecanju, pri čemu je značajan broj ipak postigao vrlo visoke ocjene za kvalitetu. Zgodno je napomenuti kako su ove godine zabilježeni i meduni izrazito svijetlih nijansi boje, a kao posebnu specifičnost ovogodišnjeg Zlatnog ulišta, treba istaknuti, već spomenuti med unikatne kombinacije nektara kestena (Castanea sativa Mill.)  i lipe (Tillia sp.). On će, zbog svojih vrlo zanimljivih senzorskih nota, dodatno obogatiti ionako raznoliku paletu medova karakterističnih za naše podneblje.

Gospodinu Depoliju, kao i svim nagrađenim natjecateljima, želimo puno uspjeha u daljnjem pčelarskom radu te i mednu slijedeću pčelarsku sezonu!

 

Udruženje pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije

Primorsko-goranski pčelarski savez

 

REZULTATI_13.Zlatno_uliste_2019_ukupna-lista