Na Svečanoj sjednici Skupštine Udruženja pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije –  Primorsko- goranskog pčelarskog saveza (UPU PGŽ) koja će se održati u subotu 25. siječnja 2020. godine, svečano će se dodijeliti Godišnja pčelarska nagrada za 2019 godinu, velikom promotoru primorsko-goranskog pčelarstva i svojem istaknutom članu, pčelaru Antunu Arhu iz Čabra.

Ovogodišnja nagrada se gospodinu Antunu Arhu dodjeljuje za njegov izuzetan doprinos u razvoju, promociji i unapređenju pčelarske prakse u Primorsko-goranskoj županiji. Godišnja pčelarske nagrada uručit će mu se na svečanoj Sjednici u dvorani Društvenog doma u Omišlju (otok Krk) s početkom u 11:00 sati.

 

Društveni dom u Omišlju (Bivša zgrada policije na ulazu  Omišalj)

 

U drugom dijelu Svečane sjednice Skupštine UPU PGŽ održat će se predavanje na jednu od trenutno najaktualnijih tema u hrvatskom pčelarstvu. Predavanje pod nazivom “Sustav oporezivanja poljoprivrede s naglaskom na obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo” održat će gospođa mr.sc. Miljenka Cutvarić iz Zagreba, savjetnica u Hrvatskoj zajednici računovođa i financijskih djelatnika.

 

Gorska košnica/Gorski panj, vrhunski prilog HRT o pčelarstvu čabarskog kraja: