Udruženje pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije – Primorsko-goranski pčelarski savez (UPU PGŽ) na svojoj je Skupštini jednoglasno donijelo odluku o dodjeli posebnog priznanja gospodinu Boštjanu Noču, Predsjedniku Pčelarskog saveza Slovenije (Čebelarska sveza Slovenije, ČZS). Pčelarski savez Slovenije je, na čelu s gospodinom Nočom, pokazao nevjerojatnu pčelarsku solidarnost prema pčelarskim kolegama stradalim u potresu na Banovini. Ovo priznanje je samo mali znak pažnje i zahvale za ono što su poduzeli. Službeno Obrazloženje za dodjelu priznanja prenosimo u nastavku (PDF, 563 KB).
 
 
 
Pčelarski savez Slovenije (Čebelarska sveza Slovenije, ČZS)
Brdo 8, 1225 Lukovica
Republika Slovenija
n/p. g. Boštjan Noč, Predsjednik

 

 
Poštovani g. Noč,
 

 

Veliko mi je zadovoljstvo izvijestiti Vas kako je Skupština Udruženja pčelarskih udruga Primorsko-goranske žipanije – Primorsko-goranskog pčelarskog saveza (UPU PGŽ) jednoglasno izglasala da Vam se dodijeli priznanje za Vaše zalaganje i nesebičnu pomoć pčelarskim kolegama stradalim u potresu na Banovini. Ovo što ste Vi i kolege iz Pčelarskog saveza Slovenije, napravili, primjer je nevjerojatne pčelarske solidarnosti i svaka Vam čast na tome.
 

 

Vaši postupci pokazuju kako ste i Vi i Vaš Savez izuzetno osjetljivi na probleme pčelara i pčelarstva, i da Vaše pozitivno djelovanje nije ograničeno državnim granicama.

 

Vrlo nam je poznato i Vaše enormno zalaganje da se europskim pčelarima dodijeli važnost koju oni zaslužuju te da njihovi proizvodi dobiju adekvatno priznanje i institucionalnu zaštitu od nelojalne inozemne konkurencije i patvorenja.
 

 

Nadam se da ćete prihvatiti ovo priznanje naših 12 udruga članica, koje bismo Vam, u dogovoru s Vama svečano uručili, čim se za to steknu pčelarski i epidemiološki uvjeti.
 

 

S poštovanjem,
 

 

Nedjeljko Mrakovčić
Predsjednik UPU PGŽ