Suvremeni način života koji prati stres i neuravnotežena prehrana, najčešći su razlozi zbog kojih se dodaci prehrani sve više koriste u svrhu održavanja i poboljšanja zdravlja. S time u vezi, sve je veći broj potrošača koji se okreće prirodnim dodacima prehrani, a među njima značajno mjesto zauzimaju oni koji u svojoj osnovi sadrže pčelinje proizvode. Općenito je situacija sa regulatornim uređenjem dodataka prehrani dosta složena, a što je još više izraženo kod dodataka prehrani na bazi pčelinjih proizvoda.

 

 

Istraživanje o sigurnosti dodataka prehrani na bazi pčelinjih proizvoda

 

Polazeći od pretpostavke kako na tržištu Republike Hrvatske, isti nisu u potpunosti sigurni za potrošače te kako postoji postoji određeni rizik za njihovu primjenu, uočena je potreba za procjenom stupnja predmetnog rizika. Važnost ove teme za primarni pčelarski sektor je vrlo velika. To je prepoznato i od strane Udruženja pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije – Primorsko-goranskog pčelarskog saveza te se uz njegovu potporu osigurava informacijska platforma za provedbu istraživanja.

Pozivamo sve zainteresirane da daju svoj doprinos sveukupnoj ocjeni stupnja sigurnosti potrošača pčelinjih proizvoda u Republici Hrvatskoj te da se uključe u Istraživanje o stupnju sigurnosti dodataka prehrani i pčelinjih proizvoda koji ulaze u njihov sastav.

 

Direktna poveznica: http://upu-pgz.hr/upitnik/