Nakon što su se početni dojmovi slegli i kada su detalji organizacije pomalo sabrani, željeli bismo naglasiti kako, kao Organizatori, ne možemo biti nezadovoljni. S 11 izlaganja i 94 sudionika na „8. Nacionalnoj konferenciji o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda – Institucionalna zaštita kvalitete“, u Novom Vinodolskom, moramo jasno reći kako smo dostigli upravo onu razinu kvalitete kojoj smo težili. Prikupljeni komentari samih sudionika upućuju na to kako je ovogodišnja Konferencija bila puno bolja i sadržajnija nego prošle godine. Prema njima, osigurala je mnogo više praktičnih informacija i korisnih savjeta, a na što jasno ukazuju i službeni zaključci same Konferencije (Zaključci 8. Konferencije ).

Organizatori koriste priliku još se jednom zahvaliti svim predavačima na njihovim vrlo zanimljivim i korisnim predavanjima. Bili smo slobodni zamoliti ih za suglasnost da se njihove prezentacije omoguće biti javno dostupnima za objavu na mrežnim stranicama Udruženja pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije (https://upu-pgz.hr/), a sve u cilju još bolje ilustriracije značaja obrađenih tema.

Obzirom kako su tražene suglasnosti autora službeno zapromljene, prezentacije predavanja sa  „8. Nacionalne konferencije o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda – Institucionalna zaštita kvalitete“, od  06. travnja 2018. godine, su pripremljene u PDF formatu  i iste, zajedno s galerioijom fotografija, dostavljamo u nastavku:

 

PREDAVANJA

 

Dražen Lušić: 730 godina hrvatskog pisanog pčelarstva (25.7 MB)

Mirko Almaši: O medovima Hrvatskog primorja (2.04 MB)

Branko vidmar: Potencijali zaštite Goranskog meduna (1.8 MB)

Irena Brčić-Karačonji i sur.: Med od obične planike, dragulj hrvatskoga juga (3.2 MB)

Mojca Korošec i Jasna Bertoncelj: Pregled parametara kakvoće u specifikacijama zaštite medova na razini Europske unije (2.1 MB)

Itana Bokan Vucelić i sur.: Peludna slika meda, verifikacija botaničkog i zemljopisnog podrijetla (756 KB)

Dario Lasić: Informacije na staklenki meda. Istina ili ne? (3.7 MB)

Dušanka Milojković Opsenica i sur.: Zaštita porijekla meda od kadulje – Zašto i kako? (2.7 MB)

Lara Saftić i sur.: Bogatstvo i raznolikost hrvatskog propolisa (2.7 MB)

Robert Kecerin: Dobra higijenska praksa u pčelarstvu kao zakonska obveza (3.1 MB)

Antonio Komadina: Program motrenja medenja Primorsko-goranske županije (958 KB)

GALERIJA