Na slici (s lijeva na desno): g. Mirko Almaši, Tajnik UPU PGŽ, dr. Gian Luigi Marcazzan, CREA-API, Bologna, g. Nedjeljko Mrakovčić, Predsjednik UPU PGŽ te g. Dalibor Reš, Predsjednik PU Kastav

 

Prenosimo informaciju kako je vodstvo Udruženja pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije (UPU PGŽ) imalo zadovoljstvo sastati se u gradu Kastvu, s dr. Gian Luigi Marcazzanom, Predsjednikom Radne grupe za senzorsku analizu meda pri Međunarodnoj komisiji za med (International honey commission, IHC).

Dr. Marcazzan koji dolazi iz Centra za istraživanje u poljoprivredi – Odjela za pčelarstvo i svilarstvo (nekadašnji Nacionalni pčelarski institut u Bolonji), jedan je od vodećih svjetskih stručnjaka za ispitivanje kvalitete i određivanje podrijetla pčelinjih proizvoda. Obzirom na područje svojeg profesionalnog i znanstvenog interesa te vlastito dugogodišnje pčelarsko iskustvo, dr. Marcazzan je bio ljubazan, sa svojim hrvatskim sugovornicima, razmijeniti mnoštvo korisnih informacija i pčelarskih novosti sa Apeninskog poluotoka.

U vrlo ugodnom druženju s vodstvom UPU PGŽ, popraćeno s povijesnim uspjehom hrvatskih nogometnih reprezentativaca u Rusiji, razmotreni su zajednički institucionalni potencijali i naznačeni neki od izglednih pravaca buduće projektne suradnje.

UPU PGŽ se zahvaljuje dr. Marcazzanu na izdvojenom vremenu i veseli se budućim susretima.