U najnovijem broju magazina Primorsko-goranske županije “Zeleno i plavo” (God. XIV, br. 47/Srpanj, 2018), u rubrici Eko-Etno objavljen je odličan članak autora Marinka Krmpotića o pčelarstvu Primorsko-goranske županije pod nazivom “Pčele i pčelari PGŽ. Pčelara svake godine sve više”.

U članku se detalno opisuje ustrojstvo pčelarskog sektora Primorsko-goranske županije gdje je većina pčelara okupljena u Udruženju pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije (UPU PGŽ). Jasno su opisani djelovanje i načini na koje Udruženje, preko svojih članica, radi na razvoju i unapređenju različitih oblika pčelarstva u županiji, zaštiti i uzgoju pčela, unapređenju ekološkog pčelarstva te proizvodnji, preradi i prometu pčelinjih proizvoda.

Tekst objavljenog članka dostupan je na slijedećoj poveznici (PDF, 705 MB): “Pčele i pčelari PGŽ. Pčelara svake godine sve više”.

 

Magazin “Zeleno i plavo”, godina XIV, br. 47/Srpanj, 2018 – CIJELO IZDANJE (PDF, 4,5 MB)

UPU PGŽ se zahvaljuje Primorsko-goranskoj županiji i njezinim sastavnicama na podršci i potpori u ostvarenju programa i ciljeva opisanih u tekstu članka..