Riječki “Novi list” u svojem tematskom prilogu “nedjeljni PLUS” od 20. siječnja 2019. godine, piše o novim pravilima na hrvatskom tržištu meda koja od 1. siječnja 2019. godine, postaju obavezna za sve subjekte u poslovanju sa medom.

Nakon više od godinu i pol dana tzv. vremena prilagodbe, od 1. siječnja, stupile su na snagu izmjene Pravilnika o medu (Narodne novine 47/2017) koji je objavljen još u svibnju 2017. godine. Najveća promjena sastoji se u tome što sa prvim danom 20019. godine, postaje obaveza navođenja zemlje (ili zemalja, kod mješavina medova) podrijetla svih medova koji se stavljaju na hrvatsko tržište. 

Kroz razgovor sa doc.dr.sc. Draženom Lušićem, sa Katedre za zdravstvenu ekologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u članku koji potpisuje ugledni riječki novinar Edi Prodan, obrađuje se ova tema od najvećeg značaja za hrvatsko tržište, hrvatske potrošače i hrvatske pčelare.

UPU PGŽ se zahvaljuje gospodinu Ediju Prodanu i “Novom listu” na uključenje u raspravu o važnosti zaštite hrvatskih potrošača i hrvatskih pčelara.

 

Kako je Hrvatska pobijedila u bitci za – hrvatski med. Novi list 20. siječanj 2019 (PDF, 4.4 MB)

Autor članka Edi Prodan, autor fotografije Sergej Drechsler.

Kako-je-Hrvatska-pobijedila-u-bitci-za-hrvatski-med_Novi-list_20.01.2019