Krajem  mjeseca rujna, Pčelarsku poučnu stazu u Tršću je posjetilo dvadesetak pčelara iz Podravine koji su udruženi u Klaster pčelara Podravina. Tajnik Pčelarskog društva Grada Čabra, gospodin Antun Arh je predstavio pčelarstvo čabarskog kraja te goste upoznao sa detaljima izgradnje i sadržajem pčelarske poučne staze. Gosti su nakon toga, sa zanimanjem razgledali samu stazu te izrekli puno pohvala na ono što su imali prilike vidjeti. U razgovoru su otkrili namjeru da i sami na svojem području namjeravaju izgraditi slični sadržaj.


Klaster pčelara Podravina  broji preko pedeset članova koji zajedno imaju oko 4000 pčelinjih zajednica i godišnju proizvodnju meda od 130 tona. Klaster pčelara je Rješenjem o priznavanju proizvođačke organizacije u sektoru pčelarstva, izdanom od strane Ministarstva poljoprivrede postao priznata proizvođačka organizacija te je kao takva upisana u evidenciju proizvođačkih organizacija.


Udruživanje u proizvođačke organizacije, malim proizvođačima daje priliku da svoje proizvode plasiraju na tržište zajedno s drugim proizvođačima unutar jedne organizacije te na taj način osiguraju bolje uvjete tržišnog nastupa. Ujedno treba istaknuti i kako proizvođačke organizacije imaju osiguranu veću stopu sufinanciranja u mjeri 4.2. Programa ruralnog razvoja u sklopu koje je primjerice moguća i nabava opreme za preradu i punjenje pčelinjih proizvoda.