Na dan Sv. Valentina, 12. veljače 2019. godine, s početkom u 13:00 sati obilježen je ovogodišnji Dan zaljubljenih prigodnom manifestacijom pod nazivom “Medni poljubac”. Ista je provedena u organizaciji “Biopčele”, Udruge za promociju i primjenu ekološke pčelarske etike i Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije. Time je ujedno obilježen i prvi rođendan rada i djelovanja Centra autohtonih proizvoda „Primorsko-goranska kašetica”. Sudionici ovogodišnjeg “Mednog poljupca” imali su prilike kušati i uživati u 84 predstavljena uzorka medova županijskih proizvođača, onih koji su prošli tzv. „senzorsku analizu“ na 12. “Zlatnom ulištu”, ocjenjivanju kvalitete meda Primorsko-goranske županije i Hrvatske.

Ova manifestacija i ocjenjivanje su aktivnosti koje Biopčela provodi već dugi niz godina i služe nagrađivanju odabranih medova te promociji pčelarske proizvodnje te edukaciji potrošača u prepoznavanju najkvalitetnijih pčelinjih proizvoda na tržištu.

Kako je to izgledalo u stvarnosti najbolje opisuje prilog Kanala RI, objavljen u Dnevniku od 14. veljače 2019. Autor priloga novinarka Dolores Vlahov Paulić.