Novi Vinodolski će krajem ožujka 2023. godine, ponovno postati središte pčelarske znanosti Republike Hrvatske. Program znanstvenog skupa “Mjesto i uloga pčele u okolišu – Od Vinodolskog zakona do današnjih dana” koji se održava pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti donosimo u nastavku. Posebno nam je zadovoljstvo istaknuti da se Udruženje pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije – Primorsko-goranski pčelarski savez (UPU PGŽ), nalazi u tako uglednom društvu kao jedan od organizatora skupa.

Program skupa okuplja eminentne znanstvenike/predavače sa četiri najveća hrvatska Sveučilišta (Zagreb,  Rijeka, Split, Osijek) u ostvarenju jedinstvenog cilja – podizanja razine svijesti o važnosti pčele u ekosustavu, ali i promocije meda i drugih vrijednih pčelinjih proizvoda za koje hrvatski i europski potrošači pokazuju sve veći interes.

Bez imalo skromnosti, možemo konstatirati kako je ovo do sada najjača koncentracija hrvatskih pčelarskih stručnjaka i znanstvenika na jednom mjestu, kako u plavo-zelenoj županiji tako i u cijeloj Republici Hrvatskoj. Povijesni događaj u gradu gdje se pčelarstvo piše na hrvatskom jeziku od 1288. godine!

Sudjelovanje je slobodno za sve zainteresirane! Veselimo se pčelarskim diskusijama koje su pred nama.

 

 

Program skupa (PDF, 2,03 MB)

 

Program-skupa