Svim pčelarkama i pčelarima, kako u Republici Hrvatskoj tako i izvan nje, čestitamo ovogodišnji Svjetski dana pčele! Neka vaše pčele budu zdrave i vrijedne, a vaš pčelarski trud nagrađen proizvodima iz košnice. Onim najboljim što priroda daje: medom, propolisom, peludi, voskom, matičnom mliječi, apitoksinom, pergom. Trebamo znati cijeniti koliko smo sretni što imamo pčele u našim životima. Brinite o njima i one će brinuti o vama! I nemojte zaboraviti – koliko god one trebaju nas, još je više izraženo kako mi trebamo njih.

I upravo stoga smo odlučili i ove godine dostojno obilježiti naš dan 20. svibnja! Središnja manifestacija kojom se obilježava Svjetski dan pčele u 2021. organizira se u našoj županiji 22. svibnja 2021. godine i to u općini Matulji, nadaleko poznatoj po medu od lipe.

Napominjemo kako se ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana pčele organizira uz suglasnost nadležnih tijela i uvažavanje svih propisanih epiedemioloških preporuka vezanih uz bolest COVID-19.

 

 

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA PČELE 2021

 

 

 

Organizatori

Udruženje pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije,

Hrvatski pčelarski savez

Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije

 

Lokalni organizator

Pčelarska udruga Matulji, Matulji

 

Vrijeme događanja

Subota, 22. svibnja 2021. godine

 

Mjesto događanja

Školska sportska dvorana Matulji,

 

Program:

14:00     Otvaranje i uvodni pozdravi

14:15     O značaju Svjetskog dana pčele,  Nedjeljko Mrakovčić, Predsjednik UPU PGŽ

14:45     Izmjene Zakona o uzgoju domaćih životinja – Učinci na hrvatsko pčelarstvo i pčelare, Emil Horvatić, Glavni tajnik Hrvatskog pčelarskog saveza

15:45     Zajedničko pčelarsko druženje