Organizatori ovogodišnje Konferencije sa posebnim zadovoljstvom izražavaju zahvalu Predsjednici Republike Hrvatske, gospođi Kolindi Grabar-Kitarović, za dodjelu pokroviteljstva nad “8. Nacionalnom konferencijom o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda – Institucionalna zaštita kvalitete” koja se organizira 06. travnja 2018. godine u Novom Vinodolskom.

Izuzetno smo ponosni što je predsjednica Republike Hrvatske prepoznala ovu inicijativu i dodijelila svoje pokroviteljstvo stručno-znanstvenom skupu koji se u proteklih sedam godina nametnuo kvalitetom i postao tradicionalna manifestacija razmjene iskustava na kojoj sudjeluju svi glavni dionici primarne pčelarske proizvodnje i pčelarske znanosti. Drugim riječima pčelarski praktičari i cjelovita pčelarska struka.

Dodjela pokroviteljstva gospođe Kolinde Grabar-Kitarović, posebna je potvrda kako je osmo izdanje Konferencije zaista postalo i najvažnije nacionalno i regionalno okupljanje proizvođačke, stručne i znanstvene zajednice kojim se jasno ističe značaj pčelarstva kao djelatnosti koja, kao rijetko koja druga djelatnost, ujedinjuje naš cijeli nacionalni teritorij. Pčelarstvo, sa svim svojim izazovima s kojima se susreće, u potpunosti odražava cjelovitost našeg prostora i tako ga treba valorizirati i daje svoj doprinos važnosti čuvanja nacionalnih interesa i promociji vlastite tradicije.

Još jednom se najtoplije zahvaljujemo gospođi Grabar-Kitarović na ukazanoj časti i pruženoj institucionalnoj potpori!

Pismo Predsjednice Republike Hrvatske upućeno organizatorima:

Pokroviteljstvo_Predsjednica-Republike-Hrvatske