Na svečanoj sjednici Udruženja pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije održanoj u subotu 26. siječnja 2019. godine u gradu Kastvu, dodijeljena je Godišnja pčelarska nagrada UPG PGŽ za 2018. godinu jednom od doajena plavo-zelenog pčelarstva gospodinu Dragi Sumanu iz Rijeke. Nagrada mu je dodijeljena kao istaknutom pčelaru, inovatoru, predavaču i promotoru pčelarstva za nesebično dijeljenje znanja i ljubavi prema pčelama i pčelarstvu te iznimna postignuća i doprinos pčelarstvu Primorsko-goranske županije.

U emotivnoj atmosferi koja je vladala, nagradu gospodinu Sumanu, uručili su Predsjednik UPU PGŽ gospodin Nedjeljko Mrakovčić, te Gradonačelnik Kastva gospodin Matej Mostarac. Svi koji su nazočili mogli su osjetiti emocijama ispunjenu Vijećnicu Grada Kastva i uživati u pitoresknoj prezentaciji lika i djela Drage Sumana koju je prikazao gospodin Branko Vidmar te očekivano emotivnom govoru zahvale Drage Sumana.

Po završetku svečanog dijela, poznati hrvatski pčelarski zaljubljenik i ekološki aktivist, gospodin Damir Rogulja održao je izuzetno zanimljivo predavanje na temu Klimatske promjene i Nozema cerana – Moje iskustvo.

 

Kako je to izgledalo vidi se na fotografijama koje dostavljamo u nastavku.