„Udruga proizvođača meda od kadulje“ u suradnji sa „Udrugom pčelara KADULJA  otok  Krk“  ove godine organizira 2. HRVATSKO OCJENJIVANJE KVALITETE MEDA OD KADULJE pod nazivom  „SALVIA AUREA“ 2017.  Organizacija Drugog Hrvatskog ocjenjivanja kvalitete meda od kadulje održava se uz potporu Primorsko goranske županije, Općine Omišalj, grada Krka i Općine Punat.   Završna svečanost proglašenja rezultata i dodjela diploma  uz prigodan program  održati će se 03. prosinca 2017. godine (nedjelja) u Njivicama u Društvenom centru Kijac s početkom u 16,00 sati.

Priredba je natjecateljskog,  stručnog i edukativnog karaktera, kao takva jedina je u Hrvatskoj gdje se ocjenjuje samo jedna vrsta meda – med od kadulje u kojoj učestvuju pčelari neposredni proizvođači te vrste meda. Na izložbi biti će izloženi medovi koji su učestvovali u ocjenjivanju, te će biti organizirana degustacija ocjenjenih medova na kojoj će pčelari i potrošači biti u mogućnosti kušati navedene proizvode, te dobiti odgovore na pitanja iz proizvodnje meda od kadulje i susresti se sa karakteristikama različitosti ove vrste meda od područja do područja.

U programu manifestacije nastupiti će dječja skupina Udruge obitelj za mlade,  zatim je organizirano predavanje za pčelare  i građane pod nazivom „APITERAPIJA- Pčelinji proizvodi i zdravlje“ koje će održati DENIS DELOGU, pionir paleo prehrane u Hrvatskoj i autor uspješnice „U šumi – kako sam nadvladao autoimunu bolest uz pomoć paleo prehrane i funkcionalne medicine“. Tu će biti govora o medu u paleo prehrani i što se sve krije iza pojma o paleo prehrani i korištenju meda  

Koristimo priliku i pozivamo sve pčelarice, pčelare i građane da dođu na manifestaciju „SALVIA AUREA“ 2017.

Organizacijski odbor