Epidemiološka situacija vezana uz COVID-19, izazvala je zakašnjenje u podjeli priznanja najbolje ocijenjenim pčelarima na 5. hrvatskom ocjenjivanju kvalitete meda od kadulje Salvia aurea 2020. Uz puno poštivanje propisanih protuepidemijskih mjera ona je ipak provedena. Predstavnik organizatora gospodin Mirko Almaši i predsjednik UPU PGŽ, gospodin Nedjeljko Mrakovčić, posjetili su pobjednika ocjenjivanja gospodina Daria Kambera u Baški na otoku Krku. Tamo su mu uručili veliku pobjedničku plaketu. Drugoplasiranom pčelaru, gospodinu Vladimiru Vranekoviću, također iz Baške, uručena je mala plaketa za osvojeno 2. mjesto. Za napomenuti je kako je treće mjesto osvojio gospodin Josip Dunđer, pčelar iz Paga na otoku Pagu. Njemu će, kao i ostalim sudionicima, biti poštom dostavljena pripadajuća priznanja sukladno postignutim ocjenama na natjecanju.
 
Valja naglasiti kako je Dario Kamber, ovogodišnji pobjednik Salvia aurea 2020, pobjednik natjecanja pčelara u kvaliteti meda od kadulje već drugu godinu za redom. Njegove pčele su nektar prikupile na otoku Prviću, nedaleko Baške, koje je inače bogato samoniklom kaduljom i smiljem. Podjelu priznanja je svojom nazočnošću uveličao i gospodin Mladen Stubljar, doajen hrvatskog novinarstva. On je naglasio kako će o ovom lijepom događanju u Hrvatskom primorju detaljno izvijestiti čitatelje časopisa “Hrvatska pčela”.
 
Za istaknuti je da je organizator, usprkos otežanim organizacijskim uvjetima uslijed pandemije i provođenja epidemioloških mjera, program manifestacije doveo do kraja. Inače je, osim pandemije, ovu pčelarsku sezonu karakterizirala jedna od najlošijih godina što se tiče prinosa meda od kadulje. Na otoku Cresu, koji je poznat po vrsnom medu i obilnoj pčelinjoj paši kadulje, pčelarska godina bila kakva se zbog proljetne suše ne pamti. Gotovo da i nije bilo prinosa meda. Situacija nije ni drugdje bila puno bolja. Na otoku Pagu, zbog bure u vrijeme cvatnje, situacija je što se tiče prinosa, bila jako loša. Samo se na pojedinim mikrolokacijama uspjelo nešto prikupiti. Slično je bilo i na Rabu te ostatku Hrvatskog primorja. U kvaliteti su se ove godine istaknuli područje Baške na Krku i na otoku Prviću, koji su ipak imali nešto prinosa meda od kadulje.
 
Ovim putem se zahvaljujemo pčelarima sudionicima  5. hrvatskog ocjenjivanja meda od kadulje Salvia aurea 2020 koji su sudjelovali na ocjenjivanju sa svojim uzorcima meda.