Odlukom Časnog suda Hrvatskog pčelarskog saveza (HPS) o potpunom nepostojanju odgovornosti gospodina Nedjeljka Mrakovčića, Predsjednika UPU PGŽ i člana Upravnog odbora HPS-a iz Primorsko-goranske županije, završen je postupak koji su protiv njega pokrenuli predsjednici četiri pčelarske udruge PU Milutin Barač, PU Učka Opatija, PU Smreka Vrbovsko, PU Medun Delnice, gospoda Ivica Fajdetić, Rešid Selimović, Dinko Kolić i Josip Juričić. Utvrđeno je kako je gospodin Nedjeljko Mrakovčić nevin i to po svim točkama prijave!

Predmetnom Odlukom Časnog suda HPS-a od 05.12.2020. odlučeno je slijedeće:

„Nedjeljko Mrakovčić, predsjednik Udruženja pčelarskih udruga PG Županije i legalno izabrani član UO HPS-a, svojim dopisima i izjavama, nije naštetio pravima i interesima članova udruga prijavitelja kojima članovi mogu slobodno raspolagati, a koji utječu na rad udruga i rad Saveza, niti je naštetio ugledu ili interesima pčelarskih udruga koje nisu u sastavu UPU PGŽ-e, zanemarivao ih ili omalovažavao, nemarnim ili zlonamjernim izvršavanjem prihvaćenih funkcija i obveza koje proizlaze iz istih, niti je utvrđeno da se nalazi u sukobu interesa.

Gospodin Nedjeljko Mrakovčić, kao legalist i član HPS-a koji poštuje njegove institucije, uvažava preporuku Časnog suda te sa ovog mjesta upućuje otvoreni poziv gospodi Ivici Fajdetiću, Rešidu Selimoviću, Dinku Koliću i Josipu Juričiću na konstruktivni dijalog i komunikaciju. Za naglasiti je kako je statutarno pravo svakog člana HPS-a ulaziti u komunikaciju sa tijelima HPS-a, pa tako i sa Časnim sudom. Otvorena komunikacija i razmjena pčelarskih stavova zasigurno je u interesu svima, a na dobrobit cjelokupnog pčelarstva Primorsko-goranske županije. Stoga vjerujemo kako će ovaj poziv naići na razumijevanje i poslužiti kao osnova budućih kvalitetnijih odnosa.

U nastavku dajemo cjelovitu argumentaciju u Očitovanju Predsjednika UPU PGŽ koja je po predmetnoj Prijavi dostavljena prema Časnom sudu HPS-a:

Mrakovcic_Casni-sud-HPS-27.10.2020

 

Također se daje na uvid cjelovita Odluka Časnog suda HPS-a od  05.12.2020.

HPS-CS-02

 

Prijava četvorice protiv Nedjeljka Mrakovčića (PDF, 2.25 MB)