Predsjednik Udruženja pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije, gospodin Nedjeljko Mrakovčić, Skupštinskom je odlukom Hrvatskog pčelarskog saveza (HPS), u subotu 08. prosinca 2018. godine, glatko potvrđen za punopravnog člana Upravnog odbora HPS-a u slijedećem mandatnom razdoblju.

 

ISPRAVLJANJE NEZAKONITOG POSTUPANJA

Time je u potpunosti ispravljena nepravda i nastala uslijed evidentnih nepravilnosti u radu Izbornog povjerenstva i Radnog predsjedništva Izborne skupštine HPS-a održane 07. travnja 2018. godine kao i nezakonit pokušaj zakidanja prava na zastupanje predstavnika članova Udruženja pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije (UPU PGŽ) u tijelima HPS-a.

Ovom činu prethodila je jednoglasna odluka Upravnog odbora HPS-a kojom je spriječena nestatutarna manipulacija izbornog procesa provedena na prethodnoj Skupštini HPS-a. Njome je bila uskraćena legitimna izborna većina glasova gospodinu Nedjeljku Mrakovčiću, ali i napravljen nezakonit pokušaj fabriciranja službene dokumentacije upućene prema nadležnom tijelu,

U svojem govoru na Skupštini održanoj 08. prosinca 2018. godine, gospodin Željko Vrbos, Predsjednik Saveza je naglasio kako je zbog navedenog događanja Gradski ured za opću upravu Grada Zagreba, proveo i izvanredni nadzor nad  članstvom HPS-a, a što je dovelo do utvrđenja nedvojbenog činjeničnog stanja. Sve navedeno je  obrazloženo na Skupštini i jasno je ukazivalo na neoborivu zakonsku osnovu potvrde gospodina Mrakovčića.

 

ZAHVALA UPU PGŽ

UPU PGŽ koristi priliku zahvaliti se Upravnom odboru Hrvatskog pčelarskog saveza i gospodinu Vrbosu, njegovom Predsjedniku, na ustrajnosti u poštivanju zakona. Smatramo potrebnim istaknuti racionalni pristup pri usvajanju argumenata i činjenica i što je na kraju dovelo do jednoglasne odluke Upravnog odbora o legitimnosti gospodina Mrakovčića kao predstavnika Primorsko-goranske županije u Upravnom odboru Saveza.

UPU PGŽ se također zahvaljuje i Skupštini HPS-a, kao najvišoj pčelarskoj instituciji u Republici Hrvatskoj, na pokazanoj pčelarskoj pameti i što je, po kratkom postupku verificirala predmetnu Odluku svojeg Upravnog odbora i time osigurala zakonitost rada tijela HPS-a u ovom četverogodišnjem sazivu.