Najveće okupljanje pčelarskog sektora u RH, ovogodišnji 16. Međunarodni pčelarski sajam u Gudovcu, ponudio je zanimljiv stručni program. U njemu je posebno mjesto zauzelo predstavljanje Programa Motrenja medenja Primorsko-goranske županije. Njega je, na poziv organizatora, održao gospodin Mirko Almaši, pčelar iz Omišlja, ujedno i Voditelj Programa.

 

POHVALE PLATFORMI PROGRAMA

 

Obzirom na već ranije opisivane značajke ovog Programa (link) te vrlo zanimljiv način izlaganja gospodina Almašija, prezentacija Programa je polučila veliki interes.On pri tome nije štedio u prikazima detalja, primjera, pa i “kočničara” u provedbi. Osim diskusije, nakon predavanja, se moglo čuti i mišljenje kako je ovo, moguće i ponajbolji primjer ovakve pčelarske platforme u Republici Hrvatskoj. Sve pohvale kolegi Almašiju na dobro odrađenom prikazu ovog jedinstvenog programa.

 

JAVNA PROCJENA KVALITETE

 

Obzirom na činjenicu da je Program Motrenja medenja PGŽ, sada i pred svekolikom hrvatskom pčelarskom javnošću prošao javnu evaluaciju, Primorsko-goranski pčelarski savez je jedinstven u stavu – IDEMO DALJE!