Prenosimo informaciju o zaprimanju službene čestitke Primorsko-goranskog župana, gospodina Zlatka Komadine našem predsjedniku, gospodinu Nedjeljku Mrakovčiću. Čestitku je uputio povodom dobivanja Godišnje pčelarske nagrade za 2022. godinu. U čestitci Župana, iskazano je priznanje gospodinu Mrakovčiću za njegov “…osobni doprinos unapređenju, razvoju i promociji našeg pčelarstva u našoj županiji.” Župan Komadina posebno je istaknuo kako je zahvaljujući “…entuzijastima poput Nedjeljka Mrakovčića, te radu pčelarskih udruga i saveza, naša regija postala vodeća po proizvodnji visokokvalitetnog meda kojeg s pravom nazivaju nektarom bogova te riznicom zdravlja.”

 

UPU PGŽ se najljepše zahvaljuje gospodinu Županu na čestitci  gospodinu Mrakovčiću.

 

Željko Vrbos, laureat za 2021. godinu

 

Želimo istaknuti kako je, povodom obilježavanja Svjetkog dana pčele 2023, jednoglasno dodijeljena i Godišnja pčelarska nagrada za 2021.  Ona ide u ruke gospodinu Željku Vrbosu, bivšem Predsjedniku Hrvatskog pčelarskog saveza. Dodijeljena mu je za njegov “izuzetni doprinos razvoju pčelarstva kako cijele Republike Hrvatske tako i Primorsko-goranske županije.” Svi nazočni su se složili kako je ovo bio odličan način za proslaviti ovaj pčelarski dan.

Kako je to izgledalo, može se vidjeti u foto galeriji, a tekst čestitke gospodina Župana, dostupan je na slijedećoj poveznici: Čestitka Župana PGŽ.