Ranije smo već pisali o tome da su nepobitno utvrđene nepravilnosti i muljaža u izbornom postupku na Skupštini Hrvatskog pčelarskog saveza (HPS) od 14.05.2022. godine. Rješenjem Gradskog ureda za opću upravu i imovinske – pravne poslove Grada Zagreba od 26.07.2022. godine je dano za pravo gospodinu Nedjeljku Mrakovčiću, Predsjedniku UPU PGŽ. Jasno je opisano kako mu je protuzakonito onemogućen izbor u Upravni odbor (UO) HPS-a. Istovremeno je i poništen izbor gospode Ivice Fajdetića i Lavoslava Kneževića, kao izabranih Člana i Zamjenika člana Upravnog odbora HPS-a iz Primorsko-goranske županije.

 

Utvrđeni propusti

Kao zainteresirana strana, primijetili smo kako HPS (odnosno njegova Stručna služba) nije promptno postupio po Rješenju Gradskog ureda. Naime utvrdili smo kako HPS sa svojih mrežnih stranica NIJE UKLONIO poništene elemente. Štoviše, isti nisu ni smjeli biti objavljeni prije pravomoćnog Rješenje nadležnog tijela. Zašto je to tako? To ne znamo. Možemo samo nagađati!

 

Korektno postupanje Predsjednika HPS-a

S time u vezi bili smo slobodni ukazati na učinjeni propust predsjedniku HPS-a, gospodinu Draženu Kocetu. On je zaista odmah reagirao i sa mrežnih stranica HPS-a su ubrzo uklonjena imena gospode Ivice Fajdetića i Lavoslava Kneževića.

U nastavku dostavljamo tekst dopisa koji je upućen gospodinu Draženu Kocetu, Predsjedniku HPS-a. Zahvaljujemo mu još jednom na brzoj reakciji i postupanju u skladu sa Zakonom.

 

U Omišlju, 21. kolovoza 2022. godine.

 

n/p. Hrvatski pčelarski savez

Pavla Hatza 5/III, 10000 Zagreb

N/p. g. Dražen Kocet, Predsjednik

 

Predmet:         Postupanje prema nalozima Rješenja Gradskog ureda za opću upravu i imovinske – pravne poslove Grada Zagreba Kl. UP/I-230-01/2022-004/1184, Ur.br: 251-04-11-22-6 od 26. srpnja 2022. godine

 

Poštovani gospodine Predsjedniče,

 

Poznato Vam je da smo u posjedu pravomoćnog Rješenja Gradskog ureda za opću upravu i imovinske – pravne poslove Grada Zagreba Kl. UP/I-230-01/2022-004/1184, Ur.br: 251-04-11-22-6 od 26. srpnja 2022. godine (u daljnjem tekstu Rješenje) kojim je, između ostalog, poništen izbor člana Upravnog odbora (UO) Hrvatskog pčelarskog saveza (HPS) i zamjenika člana UO HPS-a iz Primorsko-goranske županije (PGŽ).

 

Isto tako, poznata nam je činjenica kako je HPS također u došao u posjed predmetnog Rješenja.

 

S tim u vezi, prošli smo po sadržaju mrežnih stranica HPS-a gdje smo uočili uočili smo kako u rubrici „Ustroj saveza“, u sastavu Upravnog odbora HPS-a stoje imena gospode Ivice Fajdetića i Lavoslava Kneževića kao Člana UO HPS-a i njegovog zamjenika iz Primorsko-goranske županije.

 

Obzirom kako je Rješenje izvršno sa danom donošenja, a uzimajući u obzir i da je isto službeno zaprimljeno i u HPS, slobodan sam postaviti Vam pitanje – zašto se njihova imena i dalje nalaze među članovima UO HPS-a?

 

Također bih Vas molio da se promptno postupi prema nalozima iz Rješenja te bih Vas molio da, s tim u vezi naložite da se na mrežnim stranicama HPS-a provedu odgovarajuće korekcije.

 

 

Unaprijed zahvaljujem,

 

Nedjeljko Mrakovčić

Predsjednik UPU PGŽ

 

Dostaviti:

  • Hrvatski pčelarski savez, Zagreb;
  • Arhiva, ovdje